Tillbaka till vardagen?

1 september, 2015

Vare sig du har varit på solsemester eller bara stannat hemma i sommar är det lätt att glömma bort allt vad bra mat- och träningsvanor heter. Så vi på Nellie Dellies skulle vilja ge dig några råd för att komma igång med lite bättre ätande och sköna rutiner igen.

Sätt upp ett nytt mål
En ny utmaning och en ordentlig rivstart kan vara ett bra sätt att komma igång på igen. Det skulle kunna vara ett eget mål, som att nå en mindre klädstorlek eller en lägre siffra på vågen. Eller så kan du gå ihop med några vänner eller din familj och anmäla er till ett lopp eller en tävling. Oavsett vilket kan det vara bra att ha något att arbeta mot under hela hösten.

Prova något nytt
Hur bra dina matvanor eller träningsrutiner än var innan sommaren kan även de bli tråkiga eller för bekanta. Det kanske är dags att se vilka andra pass eller träningsformer som skulle kunna utmana dig på nytt? Klättring? Dans? Kanske Funktionell Fitness? På matfronten kanske det är dags att testa något annat också. Genom att prova på att vara vegetarian en månad, LCHF, rawfood eller något helt annat kan du få ny inspiration och lära dig nya recept som ger dig ny energi i köket.

Hitta balansen
Att belöna sig under semestern och bli mer strikt i sina vanor i vardagen händer de allra flesta. Men i mångas fall kan det handla om att man helt enkelt är för hård mot sig själv under större delen av året. Om du försöker hålla dig till en strikt diet och ett träningsschema kanske det funkar under en kort period, men det handlar om att hitta vanor för både mat och träning som fungerar långsiktigt. Det ska inte kännas som att du straffar dig själv – för då följer ett behov att belöna dig själv aldrig långt efter.

 

Kommentera