Fannys Chokladpraliner med lakritskrisp

18 november, 2015

Vi blev väldigt glada över att se att mat- och träningsbloggaren Fanny Roethlisberger både hade upptäckt Nellie Dellies via en Ec-Go! Bag – och har gjort ett riktigt härligt recept på chokladpraliner med lakritskrisp. Här är hennes recept:

Du behöver: (till ca 20 praliner)

  • 80g + 60g mörk choklad (80g till fyllningen och 60g till ”skalet”)
  • 1/2 dl grädde
  • 1/2-1 msk kokosolja eller smör
  • 6 st lakritskarameller, som Nellie Dellies Sweet eller Salty Liquorice Bites

Gör så här:

  1. Hacka (80g av) chokladen och lägg i en skål, ställ åt sidan.
  2. Hacka lakritskaramellerna och ställ också dem åt sidan.
  3. Koka upp grädden, häll den över chokladen och rör tills chokladen smält helt och allt är jämnt.
  4. Rör ner kokosolja eller smör, och ställ sedan in i kylen någon timme eller så.
  5. Smält resterande choklad (60g) och pensla botten + sidorna av en pralinform med drygt hälften av den. Låt stelna.
  6. Fyll pralinskalen med fyllningen, jämna till ytan så gott det går, och skeda slutligen över resten av den smälta chokladen. Låt stelna.

Ni hittar även receptet på hennes blogg där det även finns recept på andra sötsaker och maträtter såväl som inspirerande inlägg och goda råd.

Kommentera